PRF behandling

"Vampyr behandling"

PRF behandling er en 100% narturlig kosmetisk behandling og en af vores mest populære og effektive behandlinger til at opnå en strammere hud med glød og ensartethed, minimere linjer og solskade, samt styrke en sensitiv hud. I bruges dit eget blod! Derfor kaldes den også “vampyr behandling”.

Hvad er en PRF behandling aka vampyr behandling?

En PRF behandling er en videreudvikling af en den tidligere velkendte PRP behandling, der hos mange er kendt som “vampyr behandlingen”.

Forskellen på PRF og PRP behandling

PRP stod for “Platelet-Rich Plasma”. Førhen var det nemlig udelukkende plasma man tog fra blodet og brugte i behandlingen. I dag ved man bedre og bruger også fibrin (deraf PRF: “Platelet Rich Fibrin”) , som er et protein, der har en helende effekt og derfor er meget effektiv og vigtig i behandling af huden.

PRF anses for at være omkring 30-40 gange mere effektiv end PRP og derfor udfører vi udelukkende PRF behandling i klinikken.

En PRF behandling, eller vampyr behandling, foregår ved, at man tager en blodprøve, hvorefter blodet puttes i en centrifuge, der adskiller de røde blodlegemer fra blodplader, fibrin og serum. Det er disse vækstfaktorer og stamceller, som vi så kan injicere i enten hud eller hårbund.

Behandlingen kan bruges stort set alle steder, hvor du ønsker en forbedring af huden. Det vil ofte være ansigt, hals og/eller decolté.

Når huden ”modtager” disse vækstfaktorer vil det stimulere regenerering og opheling af vævet, hvilket vil fremme hudens kollagenproduktion, øge blodcirkulationen og stimulere cellefonyelse. Alt dette er essentielt for behandlingen og vil gøre, at hudkvaliteten forbedres, hudens rynker reduceres og huden vil fremstå ungdommelig og med en fantastisk glød.

Sofie er klar til at hjælpe dig til bedre hud med PRF behandling

Hvilke resultater kan opnås med en PRF behandling?

 • Rynker og generel aldring af huden minimeres
 • Forbedring af kollagenfibre i huden
 • Glød og mere ensartet hud
 • Forbedring af elasticitet, fasthed og massefylde
 • Udglatning af ar og strækmærker
 • Sensitiv og allergisk hud forbedres
 • Solskade på huden minimeres
Vi anbefaler, at du får 3-5 behandlinger med 3-4 ugers mellemrum første gang du får behandlingen og derefter holder ved lige med 1 behandling hver 6. måned.

Hvordan fungerer en PRF behandling?

Som tidligere nævnt foregår en PRF behandling ved, at du først får taget en blodprøve. Denne kommes i en centrifuge, som adskiller blodet, så vi står tilbage med den serum, der skal bruges til huden. Denne består af blodplader, fibrin og serum, som vi vil trække op i en sprøjte og den er derefter klar til brug.

Ved behandling på huden vil den første halvdel af mængden injiceres direkte i huden og den anden halvdel vil masseres ned i huden med vores dermaroller apparat. Det er alle de små huller i huden, som dermarolleren skaber, der får serummet til at virke og forbedre huden og derfor er det vigtigt at lave så meget ”skade” som muligt på huden, så serummet går i gang med at reparere og forbedre huden.

Disse forbedringer i huden vil gå i gang med det samme efter behandlingen er udført og de vil fortsætte i ugerne efter behandlingen. Dette giver et langtidsholdbart resultat.

Før din PRF behandling

Før din behandling skal du til en forundersøgelse i klinikken, hvor vi vil gennemgå behandlingen med dig. Dette er lovkrav fra Styrelsen for patientsikkerhed.

Under din PRF behandling

Under behandlingen vil du få bedøvelse på, hvis muligt. Er det i ansigtet, vil vi først injicere de steder det er muligt og ellers vil produktet blive arbejdet ned i huden med vores dermaroller (microneedling). Dette sikrer mest muligt traume på huden, som er det, der vil sikre, at behandlingen får bedst mulig effekt.

Efter din PRF behandling

Efter din behandling med PRF du vil være rød i det behandlede områder og der er også risiko for at få blå mærker. Du må ikke dyrke hård motion i et døgn efter behandlingen og ej heller gå i svømmehal, sauna eller tage sol i dagene efter behandling.

Fordele ved en PRF behandling

Fordelene ved en PRF behandling er mange. Størst er, at det er en 100% naturlig behandling, hvor det kun er kroppens eget ”materiale”, der benyttes og der er derfor ingen risici forbundet med behandlingen. Dette gør også, at der er minimal risiko for allergiske reaktioner og helingsprocessen efter behandlingen er hurtig.

PRF/PRP anbefales ikke hvis:

 • Du er gravid eller ammende
 • Du har infektion i huden
 • Du har hudkræft
 • Du har sygdom i blodpladerne