Cosmelan behandling

Peeling mod pigmentforandringer/melasma

Pigmentforandringer, mørke plamager og uens hudtone kan være til stor gene, da mange kan føle at det er det eneste de har fokus på, når de ser sig i spejlet. Det er, som udgangspunkt, fuldstændig ufarligt, men kan alligevel spille en stor rolle af det billede vi ser, når vi kigger os i spejlet.

Hos Klinik byLYSHOLT i Århus tilbyder vi Cosmelan behandling, som er en peeling, der er fuldstændig fantastisk til reducering af pigmentforandringer, ujævn hudtone og melasma.

Behandlingen er den bedste på markedet mod melasma og har dokumenteret effekt. I 95% af tilfældene, oplever folk at pigmentforandringerne forsvinder, og netop derfor er denne behandling så fantastisk populær.

Udover at fjerne pigmentforandringer hjælper Cosmelan behandlingen også med at give din hud et yngre og friskere udseende og samtidig forebygge pigmentforandringer i fremtiden. Her råder vi også altid til, at man fortsætter med at bruge de fantastiske hudplejeprodukter til netop reducering af pigmentforandringer, som man får med hjem efter behandlingen. 

Er du ked af dine pigmentforandringer og føler du at din hud ser anderledes ud, end du ønsker? 

Book en tid til både forundersøgelse og behandling allerede i dag.

cosmelan behandling aarhus

Oplev den fantastiske Cosmelan behandling

Cosmelan behandling fra Mesoestetic er kendt over hele verden, for dens enestående resultater. Taler man om pigmentforandringer og melasma, taler man også altid om Cosmelan behandlingen. Pigmentforandringer kan være ekstremt svære at få bugt med og gør at din hud ser trist, misfarvet og ikke mindst ældre ud. Derfor er det helt enestående at Cosmelan behandlingen formår at fjerne pigmentpletterne i 95% af tilfældene.

Om pigmentforandringer

Pigmentforandringer kan forårsages af mange ting, men opstår ofte som følge af:

 • Solbadning
 • Akne
 • Hormonelle forandringer (mange oplever det i forbindelse med brug af p-piller og ved graviditet)
 • Menopause

Der findes flere forskellige typer af pigmentforandringer. De mest almindelige er:

 • Melasma/Kloasma (ses ofte som skjolder på huden og er afgrænsede)
 • Post-inflammatorisk hyperpigmentering (efter fx akne)
 • Solar lentigines (fregner, gammelmandspletter, solskader)

Cosmelan behandlingen er effektiv ved alle typer af pigmentforandringer, men ses især effektiv ved den dybereliggende melasma.

Melasma er kendt ved at være større og afgrænsede pigmentforandringer på fx kinder og i pande. Melasma skal ikke fjernes med IPL/laser men derimod med Cosmelan.

Du kan få Cosmelan behandlingen uanset hudtype. Din hudtype vil blive vurderet ved forundersøgelsen og behandlingen vil så tilrettelægges derefter.

Behandlingen kan ydermere udføres året rundt, men det er dog vigtigt, at der tages højde for ikke at solbade. Mens behandlingen står på, skal man holde sig fra solen, da slutresultatet ellers vil kunne forværres. Pigmentpletter forværres ved meget direkte sol og huden er mere udsat efter en Cosmelan behandling. Derfor er dette en vigtig faktor at tage højde for.

Hvad kan en Cosmelan behandling?

Cosmelan behandlingen kan flere ting og er derfor ikke kun effektiv ved pigmentforandringer.

Behandlingen vil gå ind og hæmme melanindannelsen (dannelsen af pigment) og dermed pigmentforandringerne, men den vil samtidig gøre din hud finere og mere jævn i både struktur og farve, samtidig med at den vil give huden mere glød. Vi anbefaler som oftest behandlingen til reducering af pigmentforandringer, men har også kunder der får behandlingen, blot for at gøre deres hud mere jævn og efterlade den med et friskt og sundt udseende.

Af fordele kan nævnes:

 • Pigmentforandringer fjernes
 • Hudens struktur forfines
 • Huden forynges og udglattes
 • Kan udføres på alle hudtyper
 • Kan udføres hele året – inkl. i sommerhalvåret
 • Fjerner også pigmentforandringer, forårsaget af andre behandlinger såsom peeling og laser

Hvordan virker en Cosmelan behandling?

Cosmelan behandlinger går ind og påvirker melanindannelsen, så pigmentforandringer reduceres effektivt. Udover at reducere pigmentforandringerne, efterlades huden mere glat, ensfarvet og med en fantastisk glød. Cosmelan behandlingen er kendt for sin effektivitet og ekstraordinære resultater og kan udføres hele året og på alle hudtyper. Dog med forbehold for afskærmning af direkte sol.

Pris for cosmelan behandling

Hvad skal jeg vide om en Cosmelan behandling?

For at sikre dig den bedste behandling og de bedste forudsætninger, vil vi altid starte dit forløb med en gratis forundersøgelse før din behandling. Her vil vi gennemgå selve behandlingen og sikre os at du er en egnet kandidat til netop denne behandling.

Undgå helst direkte soleksponering på det ønskede behandlingesområde i ca. 20-30 dage op til din forundersøgelse. Undgå også at have taget solarie eller fået spraytan.

Selve behandlingen:

Selve Cosmelan behandlingen er delt op i 2 dele, hvoraf den ene foregår hos os på klinikken og den anden foregår hjemme hos dig selv.

Trin 1 (på klinikken):

Når du kommer på vores klinik i Aarhus for at få din Cosmelan behandling, vil du blive påført den medicinske pigmentreducerende maske. Masken tørrer ind løbende og bliver brun. Du skal have den på ansigtet når du forlader klinikken, samt de efterfølgende 10 timer. Derefter skal masken vaskes af hjemme hos dig selv.

Masken er lysbrun når den påføres og bliver derefter mørkere. Det kan være en god ide at parkere tæt ved klinikken, eller at få en til at hente dig, da vores klinik er beliggende i hjertet af Århus og ikke alle vil finde det ligemeget, at skulle gå igennem Århus med masken på.

Trin 2 (hjemme hos dig selv):

Cosmelan masken skal fjernes efter de 10 timer og derefter skal næste fase opstartes. Du får produkterne til hjemmebehandlingen, med fra klinikken. ”Cosmelan 2” , som er den peelende creme du behandler med hjemme, virker yderligere pigmentreducerende og går samtidig ind og forebygger at nye pigmentpletter kommer. Denne pigmentreducerende creme, den fugtgivende creme og solcremen, skal bruges de efterfølgende måneder.

Hvordan føles en Cosmelan behandling?

En Cosmelan behandling er ikke forbundet med smerte. Du skal dog forvente at din hud vil være rød efter behandlingen. Du skal samtidig forvente at din hud vil føles stram og tør, samt være rød og begynde at skalle i op til 10 dage efter behandlingen. Når din hud begynder at blive sensitiv og skalle, kan det godt svie en smule når den peelende creme påføres hjemme. De fleste synes dog ikke det gør ondt, men beskriver det som en varm og lidt prikkende fornemmelse, når den påføres.

Efter en Cosmelan behandling:

7-10 dage efter behandlingen vil du kunne se en betydelig forskel i farve. Huden vil se mere ensartet ud. I de efterfølgende 6-8 uger, skal du følge den procedure der følger efter behandlingen med ”Cosmelan 1”. Du skal her bruge en kombination af en hjemmepeeling, fugt og solcreme, for at reducerer pigmenten yderligere. Dette vil samtidig ensarte din hud, nedsætte din talg- samt fedtproduktion og mindske dine porer. Du vil her kunne se at udover en mere ensartet farve og reducering af dine pigmentforandringer, vil dine hud blive finere samt få en fornyet glød.

Hvad kan jeg regne med efter en behandling med Cosmelan og hvordan er holdbarheden?

Resultaterne efter en Cosmelan behandling er meget gode og i 99% af tilfældene forsvinder pigmentpletterne og i 95% af tilfældene reduceres de.

Hvordan resultatet efter en behandling bliver og hvor længe resultatet vil holde, kommer meget an på hvordan din livsstil og adfærd er, i tiden efter en behandling. Det vigtigste er, at du husker at bruge solcreme og meget gerne en solhat, hvis du skal opholde dig i direkte sol. Vi anbefaler brug af den solcreme, der følger med behandlingen og denne vil efterfølgende kunne købes i klinikken.

Derudover kan der med mellemrum igen køres en kur med ”Cosmelan 2” cremen for at holde pigmentpletterne nede.

Følger du vores, råd vil en Cosmelan behandling have god holdbarhed.